Politik lan Wawasan

Warta sing Kuwasa
Pompeo mundur nglawan 'propaganda cina' China sawise mati George Floyd

Pompeo mundur nglawan 'propaganda cina' China sawise mati George Floyd

Wacan: 2 menit

China wis ngrayakake kerusuhan ing Amerika Serikat nalika mati 25 Mei Floyd nalika ana hak asuhan Polisi Minneapolis petugas sing didakwa merga mateni rajapati. China wis nuduh AS "standar standar" kanthi ndhukung demonstrasi anti-China ing Hong Kong lan ngritik cathetan China babagan hak asasi manungsa nalika protes anti-rasisme nesu ing saindenging AS

"Aku mikirake aparat propaganda Komunis Tionghoa ngucapake matur nuwun manawa ana sawetara kutha sing kobong ing Amerika Serikat saiki, kudu nandhang sangsara lan rumangsa sedhih dening spekter Hong Kong sing ana ing kahanan semrawut," Orville Schell, direktur Pusat Asosiasi Asia kanggo Hubungan AS-China, matur marang NPR.

TANGGO TANGGO GRATIS MEDIA TANGGO ING ING INI CHINA 'CHEERING' GEORGE FLOYD UNREST ONLINE

TV lan koran negara-negara China diwenehi perhatian akeh menyang protes kasebut, nuduhake gambar sing apik, ngrampok lan ngrusak kanggo posisi China minangka kekuwatan sing luwih stabil.

Lan pejabat Partai Komunis China wis nglacak AS ing media sosial.

Nalika juru wicoro Departemen Negara Morgan Ortagus dhukungan tikel 30 Mei kanggo wong-wong Hong Kong, Hua Chunying, juru bicara kanggo Menteri Luar Negeri China, nanggapi tembung-tembung Floyd sing mati: "Aku ora bisa ambegan."

Musuh AS kalebu Iran, Rusia lan China kabeh ngupayakake upaya ing jaman saiki kanggo njupuk keuntungan saka pati Floyd lan nyerang AS nggunakake media sosial, miturut sinau rampung dening Graphika.

HONG KONG LAMPIRAN NGANGGO ING KRIM ING APLIKASI ANTARA NEGARA NEGARA

Ing salah sawijining conto, Wakil Menteri Luar Negeri China mengolok-olok Speaker Speaker Nancy Pelosi amarga nelpon demonstrasi Hong Kong taun kepungkur minangka "ngarsane ayu"Lan retweeting editor ing Global Times, outlet negara sing wis dikepengini: "Aku arep takon Speaker Pelosi lan Sekretaris Pompeo: Apa Beijing ndhukung dhukungan ing AS, kaya sampeyan ngluhurake rerusuh ing Hong Kong?"

Pompeo ujar yen kontras antarane Amerika Serikat lan Partai Komunis Cina (CCP) ora bisa dadi luwih angel, nalika nggambarake sawetara conto kepiye CCP wis ngirim wartawan menyang pakunjaran, para demonstran sing nyiksa, para dokter mbengok peringatan koronavirus lan dikunjara umat Islam maneh -kemah pendidikan.

POMPEO: CHINA BENT IN WESTERN 'DESTRUCTION'

"Kaya diktator ing saindenging sejarah, ora ana ngapusi sing ora saru, mula isih dadi kepemimpinan Partai kanggo kekuwatan," ujare Pompeo. "Propaganda sing nggegirisi iki ora kena ngapusi sapa wae."

Artikel iki asline diterbitake dening Fox News.

Related Posts

Ninggalake a Reply

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.