Politik lan Wawasan

Warta sing Kuwasa
Apa 'America First' Dadi 'Trump Pisanan'? Wonder Jerman

Apa 'America First' Dadi 'Trump Pisanan'? Wonder Jerman

Wacan: 5 menit

BERLIN - Nalika Canselor Angela Merkel ngandhani Presiden Trump minggu kepungkur yen dheweke ora bakal melu ing rapat rapat Kumpulan 7 sing pengin dadi tuan rumah ing Washington wulan iki, panggilan ing antarane loro pimpinan kasebut, biasane ngurmati kanthi nada, dadi testy.

Cik Merkel nganggit pandemik sing isih ana. Trump mangsuli kanthi monolog akeh babagan frustrasi karo Kelompok 7 lan NATO lan Organisasi Kesehatan Dunia. Amerika pancen nindakake, dheweke ujar, sanajan warga negara huru-hara ing kutha-kutha ing saindenging negara. Pandhemen kasebut dadi salah China.

Dheweke mandheg sawise mung 20 menit.

"Sampeyan ora telpon sing apik," ujare salah sawijining pejabat sing ngrungokake lan nyritakake ijol-ijolan kasebut.

Seminggu sawise, wong Jerman sinau manawa Amerika Serikat ngrancang ngiras pasukane ing negarane kanthi luwih seprapat. Kira-kira 9,500 prajurit sing mbantu njaga perdamaian ing bawana yaiku mangkat sajrone telung wulan sabanjure. Ora ana peringatan, lan dina iki durung ana kabar resmi.

Ora jelas manawa ana loro episode sing ana gandhengane. Nanging bebarengan menehi tandha manawa hubungane antarane negara Amerika Serikat lan Eropa, sing ora katon wiwit Perang Dunia II amarga komunikasi ambruk lan kapentingan beda-beda meh kabeh masalah penting, kalebu Rusia, Iran, China, lan perdagangan lan keamanan.

Kepercayaan antarane Cik Merkel lan Pak Trump wis ilang suwe. Saiki, pejabat lan penganalisis ujar, ana sing luwih dhasar bakal sirna - dipercaya ing dhasar strategi aliansi trans-Atlantik dhewe.

Kurangé konsultasi babagan keputusan kasebut, lan kahanan sing durung mesthi lan ora bisa dipercaya nalika ngatasi Pak Trump - keputusane kanggo ninggalake sekutu sing padha kaget karo WHO - wis dadi tandha ing taun kepungkur ing jabatane.

Yen dideleng saka pejabat Eropa, Amerika Serikat ora dadi sekutu sing ora pati penting kanggo wong sing ora bisa dipercaya. Iki minangka acara frustasi sing ora dikarepake lan ora dikarepake.

"Iki durung telpon liya kanggo tangi wong Eropa supaya ora nasib dhewe," ujare Johann David Wadephul, ahli parlemen senior Jerman saka Demokrat Kristen Merkel.

Kanthi mbatalake pasukan saka sekutu Eropah sing paling penting ing Amerika Serikat, Pak Trump nglarani NATO, utawa Organisasi Perjawatan Atlantik Lor, lan langsung muter menyang tangan Presiden Vladimir V. Putin saka Rusia, sing wis suwe ngengkelke sikil militer Amerika. ing bawana, ujar Thomas Kleine-Brockhoff, wakil presiden kelompok riset basis Berlin, Dana Marshall Jerman.

Saingan strategis Pak Trump ora liya yaiku Pak Putin utawa Presiden Xi Jinping saka China, Pak Kleine-Brockhoff rampung. "Saingan sistematis yaiku Angela Merkel," ujare.

Kurangé populasi kimia ing antarané Cik Merkel, fisikawan kuantum, lan Pak Trump, jutawan selebriti, ora anyar. Apa sing anyar yaiku Pak Trump katon ora nate nyamar ana ing sisih sing padha.

"Merkel nggantosi kabeh sing dienggo Trump: Globalisme, multilateralisme, hukum internasional," ujare Pak Kleine-Brockhoff. "Trump luwih jumbuh karo pimpinan otorisatif terkenal ing saindenging jagad."

Trump, Jerman kuwatir, ing proses mbenakake maneh kapentingan nasional Amerika lan aliansi trans-Atlantik sing kuwat ora kalebu bagean kasebut.

"Dheweke mikir dheweke nindakake kekuwatan lan pengaruh lan kekuwatan Amerika Serikat," ujare Pak Kleine-Brockhoff. "Nanging pasukan kasebut bisa digawa mulih ing telung wulan sabanjure, dheweke bakal nyuda Amerika Serikat saka 25 persen kemampuan kamlaratan ing Eropa. "

Iki minangka pamindhahan radikal saka kabijakan luar negeri Amerika.

Para diplomat ing musim loro ing sisih Atlantik ujar yen hubungan Amerika-Jerman kudu dianggep penting, malah luwih penting sawise keputusan Britain ninggalake Uni Eropa.

Jerman minangka negara paling sugih, paling pedunung ing Eropa, panguwasa ekonomi bawana lan mitra ekonomi Amerika sing penting. Perusahaan Jerman makarya kira-kira 700,000 wong ing Amerika Serikat.

Ing wektu sing padha, udakara 35,000 tentara Amerika dipasang ing Jerman, salah sawijining hub militer paling penting kanggo Amerika Serikat. Lan udakara 12,000 sipil Jerman sing makarya ing dhasar kasebut. Puluhan ewu pakaryan liyane uga gumantung ing ngarsane Amerika. Pengangkatan pasukan kasebut bakal ngrugekake Jerman kanthi ekonomi.

Nanging babras ing Amerika Serikat kanthi strategis, pejabat ujar.

Saliyane mundurake pasukan permanen, presiden rencana kanggo mbatesi jumlah maksimal pasukan ing Jerman dadi 25,000, kurang saka setengah maksimal saiki. Iki bisa uga luwih penting tinimbang rencana kanggo narik 9,500 tentara, ujar Ivo Daalder, pimpinan Dewan Chicago babagan Masalah Global, tangki pamikir. "Jeksa Agung bisa ngetokake kurang babagan pasukan sing diluncurake kanthi permanen ing Jerman tinimbang pira pasukan sampeyan bisa muter kapan wae," ujare Pak Daalder.

Meh kabeh penerbangan militer Amerika menyang Irak utawa Afghanistan ngliwati Ramstein, ing sisih kidul-kulon Jerman, basis Amerika paling gedhe ing njaba Amerika Serikat.

Rumah sakit militer Amerika Serikat ing Landstuhl nambani akeh prajurite sing lara ing pertempuran ing Irak utawa Afghanistan. Misi militer AS ing Afrika diselarasake saka sisih kidul-kulon Jerman.

Sing paling penting, tentara Amerika ing Jerman wis dadi panyegah ing Rusia sing tambah agresif, ujar penganalis.

Nicholas Burns, mantan pejabat ing pamaréntahan George W. Bush lan saiki dadi profesor ing Harvard Kennedy School, penarikan pasukan kasebut dadi tujuan jangka panjang Pak Putin kanggo mbagi Kulon.

"Iki jotosan politik lan simbolik sing penting kanggo prioritas langsung ing Eropa: ngiyatake sesambungan strategis AS menyang Jerman, kekuwatan Eropa sing paling penting, utamane ngetutake Britain saka EU," ujare Pak Burns.

Keputusan Pak Trump kanggo narik pasukan iku sesuai karo visi "Amerika Pertama" kanggo mbatesi penyebaran prajurit Amerika ing luar negeri, lan negesake manawa sekutu kudu mbuwang luwih akeh beban kanggo mbela dhewe.

Nanging sadurunge pemilihan presiden ing wulan November, ana sing ujar "America First" kayane wis morphed menyang "Trump First."

"Iki kabeh babagan dheweke, ora babagan sesanti jagad, ora babagan politik, babagan dheweke, babagan kebutuhan validasi - lan kadhangkala kudu mbales," ujare Norbert Röttgen, ketua panitia urusan luar negeri Jerman lan salah sawijining pirang-pirang calon sing ngarep sukses dadi Cik Merkel minangka Kanselir taun ngarep.

Pejabat Jerman saiki wis ngumumake woro-woro sing luwih elek saka Washington ing sawetara wulan sadurunge pemilihan Amerika - lan bisa uga sawise.

Akeh sing kuwatir manawa Pak Trump bakal nyepetake tabel wektu kanggo pasukan mundur saka Afghanistan, menehi Taliban ing ndhuwur kanggo ngrembug perdamaian. Malah ana sing ngarepake yen bakal nggawa tentara maneh saka Korea Selatan.

"Dheweke gemeter lan ana tekanan lan sing luwih angel kanggo dheweke, kahanan sing luwih kritis kanggo dheweke, saya tambah akeh," ujare Pak Röttgen.

Sawetara sing wedi yen Pak Trump dipilih maneh, pengumuman sing pertama yaiku yen Amerika Serikat ninggal NATO. Pungkasane, Pak Kleine-Brockhoff ngendika, pitakon yaiku: "Pira bisa Trump nyirnakake?"

Trump wis suwene sambat babagan biaya nglindhungi para sekutu Amerika Serikat ing NATO. Wiwit milih jabatan, dheweke wis milih Jerman dadi negara sing sugih sing mbuwang dhuwit sing beda-beda.

Sawetara keluhan kasebut sah, ujare para penganalis.

"Ana akeh sing menehi kritik babagan carane Jerman mbuwang euro pertahanan," ujare Ivo Daalder, mantan duta besar AS kanggo NATO. Nanging, ujar, cara kanggo ngasilake negara luwih akeh yaiku "teka karo strategi umum, sing ditindakake NATO."

Gagasan Pak Trump yen wong Jerman melu bebas ing ngarsane pasukan Amerika ing Jerman mung salah, ujare.

Jerman, ujare, mbayar akeh kanggo dadi tuan rumah pasukan Amerika lan nggawe jumlah tanah sing kasedhiya kanggo AS lan NATO kanggo latihan. Siji-sijine papan ing Eropa sing bisa nindakake latihan api langsung, umpamane, ana ing Bavaria.

"Kita ing NATO ora dadi sih kanggo sekutu kita nanging kanggo njamin keamanan kita dhewe," ujare Pak Daalder. "Kita masang pasukan ing Jerman lan ing papan liya kanggo nyegah perang supaya kita ora kudu nglawan."

Steven Erlanger nyumbang laporan saka Brussels lan Michael Crowley saka Washington.

Artikel iki asline diterbitake dening The New York Times.

Related Posts

Ninggalake a Reply

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.