Politik lan Wawasan

Warta sing Kuwasa
Clash antarane polisi, rerusuh ngetutake protes ing Kedutaan Besar AS

Clash antarane polisi, rerusuh ngetutake protes ing Kedutaan Besar AS

Wacan: 2 menit

Dina Kemis sore ana 300 wong nganakake pengawal lilin sing tentrem nglawan kekejaman lan rasisme ing Amerika Serikat.

Nanging Jumuah, ana crita sing beda, nalika protes sing kapindho, protes sing kapisah njupuk kekerasan lan ngrusak dadi kerusuhan sing nglibatake cedera, karusakan properti lan penyebaran udakara 500 petugas pulisi nganggo sandhangan karusuhan.

Video langsung Facebook sing dikirim ing dina Jumuah nuduhake klompok cilik nyalur lembaran kertas kanthi jeneng 420 korban kekejaman polisi ing Amerika Serikat ing trotoar ing ngarep Kedutaan Besar AS.

Pesen sing diarahake ing Presiden AS Donald Trump, sing nyebutake rasis lan pedofil antara liya, dikirim menyang baja baja sing wis dibangun ing njaba kedutaan.

Klompok kasebut uga ngirim sawetara pesen sing nemtokake pati saka Giovanni López, sing tiwas sawise ditahan polisi ing Jalisco tanggal 4 Mei, ketoke amarga ora nganggo topeng rai.

Nalika sore mbesuk, klompok dhisikan kira-kira 15 dicampur karo wong liya sing nganggo tudung lan bersenjata koktail Molotov, teken, tabung logam lan batuan.

Wong-wong mau mulai ngganggu halangan pelindung kedutaan lan enggal digabung karo klompok wong sing luwih gedhe - diterangake minangka anarkis dening polisi Mexico City - amarga kekerasan kasebut mundhak. Umume wong-wong padha ngluncurake parang, petasan kembang api lan cat ing arah kedutaan nganti poli-polisi ngrusuh ditimbali kanggo nyebarake wong akeh kanthi apa sing katon dadi gas luh.

Saka ing kono, prekara-prekara sing ora bisa dikendhaleni.

Klompok kasebut, saiki nomer kira-kira 100, ninggal kedutaan lan mlebu menyang Casa Jalisco, markas negara kasebut ing Mexico City, jendela pecah lan ngrusak omah ing rute kasebut, fokus saiki kuwat nalika tiwas López.

Penunjuk perasaan kasebut, akeh nganggo helm, nggawa panji anarkis lan spanduk gedhe sing nganggo "Antifa," kanggo anti fasis.

Dheweke ditemokake dening udakara 500 polisi sing ngrusuh amarga para demonstran mbuwang koktail Molotov, cabang wit lan pluru berpotensi liyane sing nyebabake tiwas ing arah Casa Jalisco, nguwuh "Pembunuh!" lagi tabrakan karo polisi.

Enem jam sawise protes diwiwiti, para panguwasa bisa nyebarake wong akeh.

Luwih saka 50 bisnis lan 60 bangunan apartemen ing Paseo de la Reforma, Mariano Escobedo lan Campos Elíseos rusak.

Sekawan wartawan lan nem pejabat polisi nglaporake kacilakan, lan bocah wadon 16 taun umume dituduh polisi.

Walikota Claudia Sheinbaum ngakoni manawa ana petugas tumindak ora cocog sajrone protes kasebut lan kuwat ngukum tumindak tumindak brutal polisi kasebut.

"Aku menehi pandhuan sing jelas lan tepat kanggo ngindhari provokasi," dheweke nyatakake ing media sosial lan nyatakake yen pesenan dheweke ora tundhuk.

"Kanggo pamrentahan, iki ora bisa ditampa. Amarga iki, aku njaluk Kantor Jeksa Agung lan Komisi Hak Asasi Manusia Mexico kanggo mbukak penyelidikan, ngenali lan ngukum wong-wong sing tanggung jawab, uga rangking komando, preduli saka pangkat, "ujare.

Source: Reforma (sp) La Razon (Sp), Milenio (sp)

Artikel iki asline diterbitake dening Meksiko News Daily.

Related Posts

Ninggalake a Reply

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.