Politik lan Wawasan

Warta sing Kuwasa
Administrasi Trump nggawe papan reklame ing Amerika Tengah ngandhani yen ora dadi imigran sing ilegal

Administrasi Trump nggawe papan reklame ing Amerika Tengah ngandhani yen ora dadi imigran sing ilegal

Wacan: <1 menit

Pamrentah Amerika Serikat mbiayai sawetara papan reklame ing Guatemala lan El Salvador, uga panel pariwara ing bus mandheg ing Honduras, sing minggon minggon iki, miturut pejabat.

Papan reklame ngati-ati Amerika Amerika sing "Jalan dalan menyang AS dadi luwih mbebayani. Aja nggawe anak sampeyan duwe resiko. Wenehi keamanan sing dikepengini. "

Iklan ing Tegucigalpa, Honduras. (Kasedhiya karo Fox News).

Iki minangka bagean saka kampanye sing luwih amba sing nglibatake iklan radio lan kiriman media sosial saka petugas kedutaan AS ing wilayah kasebut. Pamrentah federal sadurunge nggunakake kampanye pariwara kaya iki kanggo nyuda Amerika Tengah saka lelungan kanthi ilegal ing AS sanajan ewu saben wulan nggawe perjalanan kasebut tetep nyerang kekerasan, korupsi lan kemiskinan.

Wis pirang-pirang wulan kepungkur, administrasi Trump wis mlebu perjanjian karo negara-negara Amérika Tengah sing ngidini AS nundhung para migran sing golek suaka menyang negara liya. Pejabat ujar manawa bagean kasebut saka peringatan ing kampanye iklan AS.

Iklan ing Tegucigalpa, Honduras. (Kasedhiya karo Fox News).

Iklan ing Tegucigalpa, Honduras. (Kasedhiya karo Fox News).

"Perkara wis diganti ing Amerika Serikat. Yen sampeyan tekan tapel wates, kita duwe keamanan tapel wates sing luwih kuat ing kana, ”ujare pejabat Dinas Negeri senior. "Kemungkinan bisa dipateni lan bali menyang negara asal utawa ing panggon liya luwih akeh."

Pungkasan taun, 61 persen wong neneka sing dicekel ing wates sisih kidul-kulon yaiku saka negara Triangle Lor: Guatemala, El Salvador lan Honduras. Saiki, 61 persen saka Meksiko, miturut US Customs lan Border Protection.

Ngrawat Batesan Patrol Wulan saben wulan ing wates sisih kidul-kulon wis mandheg nganti meh 75 persen wiwit Mei sajrone dhuwur krisis wates taun kepungkur, miturut tokoh pemerintah sing dirilis ing wulan iki.

Artikel iki asline diterbitake dening Fox News.

Related Posts

Ninggalake a Reply

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.