Politik lan Wawasan

Warta sing Kuwasa
Norwegia ngidinake perobohan bangunan karo mural Picasso

Norwegia ngidinake perobohan bangunan karo mural Picasso

Wacan: 2 menit

OSLO - Norwegia menehi acara ngarep ing dina Rebo, kanggo mbongkar bangunan rusak bom sing dihiasi nganggo lukisan master Spanyol, Pablo Picasso.

Pamrentah, sing mutusake penundaan lanjut kanggo keputusan 2014 kanggo ngroboh bangunan kasebut, ujar manawa bakal nolak rong mural Picasso.

Rampung ing taun 1969 ing tengah Oslo, "blok Y", sing dijenengake wujud, nggawe gambar Picasso pasir ing tembok - karya seniman Norwegia, Carl Nesjar, sing nggarap pelukis master Spanyol.

Sadurunge omah dadi kementerian pamrentahan, bangunan kasebut rusak ing serangan bom agawe sing ditindakake dening ekstremis sayap tengen Anders Behring Breivik ing 22 Juli 2011, sadurunge dheweke nindakake aksi massa ing pulo Utoya, mateni. gabungan 77 wong.

Ing taun 2014, Norwegia mutusake kanggo ngrusak gedhung amarga alasan keamanan minangka bagean saka proyek rekonstruksi utama, lan mutusake kanggo ngrusak mural "The Fishermen" lan "The Seagull."

Bangunan anther, "H blok", sing uga rusak ing jeblugan lan duwe telung mural Picasso liyane, ora bakal dirusak.

Keputusan 2014 kanggo ngalahake "blok Y" nggawe provokasi ing kalangan juara warisan arsitektur lan kekarepan umum nyerang nalika tundha.

Telung organisasi lan asosiasi ngumumake tanggal 13 Febuari sing dikarepake njupuk negara kasebut menyang pengadilan lan njaluk pamrentah kanggo nolak perobohan kasebut nganti pengadilan wis mutusake masalah kasebut.

Ing dina Rebo, pamrentah nolak panjaluk kasebut, amarga ujar yen penundaan luwih lanjut bakal nyebabake biaya finansial uga penundaan proyek rekonstruksi sing wis diputus.

Mentri pamrentahan lan modernisasi ujar manawa ujar yen agensi sing ngatur kanggo ngatur aset real estate negara, Statsbygg, wis diwenehi "tugas kanggo miwiti karya persiapan kanggo ngroboli blok Y."

Ora ana tanggal wiwitan sing wis ditemtokake, nanging nundha implementasi langkah kasebut ngluwihi 1 April bakal umure antarane 30 nganti 50 yuta kroner Norwegia ($ 3.2 yuta dadi 5.3 yuta utawa 2.9 yuta dadi 4.9 yuta Euros) saben wulan, miturut Statsbygg.

Petisyen diluncurake taun kepungkur kanggo mungkasi demolisi "blok Y" wis nglumpukake meh 28,000 tandatangan wiwit awan ing dina Rebo.

Related Posts

Ninggalake a Reply

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.